Zondag 24 maart 2019

Op deze zondag zijn de 8 vazen twee aan twee geplaatst in een open ellips zodat er de suggestie van een oog ontstaat. De primulaplantjes doen denken aan ogen. De sierlijke groene grassen versterken het beeld van inkeer.

“Zie De bloeiende wilg
Een eerste teken van lente die komen gaat.”

Zondag 17 maart 2019

De vazen zijn nu geplaatst in de vorm van het Griekse kuis, een kruis met 4 gelijke armen die elkaar in het midden snijden. In de vazen staan de bloemen van de helleborus en een uitbottende lentetak groeit in het midden van het kruis.

“Het valt niet mee om de berg te moeten beklimmen. Het liefst zouden we ook een weg willen kiezen met minder inspanning en weerstand.”

“Acht
Verbonden door de lijnen van het Griekse kruis
Verheerlijkt op de berg Christus.
Een moeilijke weg te gaan en een visioen op een nieuw begin.”

Zondag 10 maart 2019

De 8 vazen die hier staan zijn onderling verbonden door klimopranken die samen een krans van solidariteit vormen. In de kring zijn zij verbonden door deze ranken van trouw voor een nieuw begin.

“Steeds weer anders
Zo vertrouwd als Hij mij is,
zo vreemd
Blijft Hij mij,
ik volg Hem
Maar volgen kan ik Hem niet.”