Diaconie Diaconie

Voor actuele informatie over de werkzaamheden van de diaconie zie Gemeentenieuws.

Project Zorgzame Kerk – Zorgmaatje
De diaconie heeft het initiatief genomen om te kijken of we als zorgzame kerk zichtbaar kunnen worden in de samenleving door het initiatief te nemen tot het vormen van een zorgmaatjesnetwerk. Er wordt daarbij samengewerkt met andere kerken in Venray en Horst en zorgorganisaties in de regio. Een zorgmaatjesnetwerk is een netwerk van mensen die in een zorgafhankelijke situatie zitten en geen of een klein netwerk hebben en mensen die bereid zijn om tijd voor hen vrij te maken.
De doelgroep bestaat uit kwetsbare mensen met een klein netwerk, die door veranderingen rondom de zorg in de maatschappij tussen wal en schip dreigen te raken. Je vindt ze overal in de samenleving, maar in eerste instantie denken we vooral aan ouderen en mensen met een beperking, of chronisch zieke mensen en mensen met psychiatrische problematiek. Deze mensen hebben allemaal hun eigen verhaal en ervaringen. We zoeken naar mensen die hier benieuwd naar zijn, die liever met ze praten dan over ze praten. Mensen met het gevoel “Hoe kan ik van waarde zijn voor een ander?” of met de vraag “Wat maakt contacten waardevol, wat heeft voor mij betekenis in betrekking tot de ander?” maar ook “Hoe kan zo’n contact mijn leven verrijken?”. Dit om samen te ontdekken hoe ze elkaars medemens kunnen zijn.  Hierbij een link naar het profiel van zorgmaatje. We komen graag in contact met mensen die zorgmaatje willen worden. Er worden ook cursusavonden georganiseerd voor zorgmaatjes en geïnteresseerden om ze te helpen bij het zorgmaatje zijn. Meer informatie is op te vragen via var part1 = "zorgmaatje";var part2 = "pkn-venray.nl";document.write(part1 + '@' + part2);"> of door telefonisch contact opnemen met Nens van der Wijngaard, tel.nr. 06-23054875.

Diaconie algemeen Diaconie algemeen