UITNODIGING Ringbijeenkomst Peel en Kempenland woensdag 11 maart 2020 UITNODIGING Ringbijeenkomst Peel en Kempenland woensdag 11 maart 2020
 woensdag 11 maart 2020

De Protestantse gemeente te Boxmeer nodigt u uit voor de volgende Ringvergadering op
woensdag 11 maart 2020 vanaf 19.30 uur in de ontmoetingsruimte / de protestantse kerk van Boxmeer, Veerstraat 24  5831 JN  te Boxmeer

Programma
19.30 – 20.00 uur       Inloop / ontvangst met koffie / thee in de ontmoetingsruimte
20.00 – 20.10 uur       Opening door Petro Boon, voorzitter van de protestantse gemeente Boxmeer in de kerk

20.10 – 21.45 uur       God in de supermarkt, een interactieve workshop over duurzaam eten, door Arjan Slomp
Ook gemeente-leden zijn van harte welkom!!!

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond?
De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?
Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.
De workshop "God in de supermarkt" verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder bijbels en ethisch kader. De bijeenkomsten zijn actief, sociaal, informatief en gaan in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites.
Zie ook www.godindesupermarkt.nl

Samen naar Taizé

We zoeken mensen die volgend jaar een bezoek willen gaan brengen aan Taizé. Het gaat om het samenstellen van een mooie groep uit de PG Boxmeer, Deurne en Elsendorp en Venray.
We hebben daarvoor de volgende data gereserveerd: 5, 6 en 7 juni 2020. We verblijven in een hotel in de buurt van Taizé.
Een eerste informatieavond heeft inmiddels plaats gevonden.
Mocht u ook nog belangstelling hebben dan is een mailtje naar voldoende.
Let wel: het aantal plaatsen is beperkt, dus reageer snel als u mee wilt, voor 31 januari!

Muziek die je hart heeft geraakt

Gemeenteavond 12 juni 2019 Gemeenteavond 12 juni 2019
Hierbij nodigt de kerkenraad u allen van harte uit voor het bijwonen van de Gemeenteavond van woensdag 12 juni aanstaande.
Vanaf 19.30 uur staat de koffie voor u klaar en we beginnen met het programma om 20.00 uur. We hopen dan de avond af te sluiten om 21.45 uur.

19.30 UUR KOFFIE OF THEE
20.00 UUR WELKOM EN OPENING DOOR DE VOORZITTER.
TOELICHTING OP HET RAPPORT “EEN SCHETS NAAR DE TOEKOMST, IN SAMENWERKING MET DE REGIOGEMEENTEN”.
HOE GAAN WE NU VERDER.
20.45 UUR MET 2 GEMEENTELEDEN SAMEN OP VERHAAL KOMEN.
21.45 UUR RONDVRAAG EN SLUITING.

Mocht u  belangstelling hebben en er vóór morgenavond nog tijd voor weten te vinden voor het  “Een schets naar een toekomst”, dan stuur ik die met alle plezier per kerende mail toe

Mogen wij, net als bij de vorige  Gemeenteavonden weer op een goede opkomst rekenen?  Dat zou geweldig zijn!

Annemarie van Meurs, scriba