Nieuwsbrief nr 22 27-11-2020 Nieuwsbrief nr 22 27-11-2020
Hier is de Nieuwsbrief nummer 22 die in het teken van de komende Advent- en Kersttijd staat.

Wat kunt u hierin lezen:

1. Van uw voorzitter;
  2. Van uw predikant;
  3. Toelichting van de liturgische bloemschikking
  4. Van de Diaconie.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,
Annemarie van Meurs, scriba

Kerkdiensten worden hervat Kerkdiensten worden hervat

Deze week zijn er weer een aantal beperkingen minder om het Coronavirus te bestrijden. En met name die hele strenge maatregelen, waarbij er dringend geadviseerd werd om geen kerkdiensten meer te houden, worden  gestopt.
Daarom is er besloten om vanaf zondag 22 november de deuren van het Zonnelied weer open te zetten zodat wij weer kerkdiensten kunnen gaan houden zoals we dat vanaf 1 september jl. gedaan hebben.

Nu is het aanstaande zondag de Gedachteniszondag en zullen wij onze overleden dierbaren gedenken. We staan stil bij mensen die ons ontvallen zijn die verbonden waren aan onze gemeente maar ook bij overleden dierbaren in de familie- en vriendenkring.
Het liefste zouden wij iedereen de gelegenheid geven om aanwezig te kunnen zijn in deze dienst maar in deze moeilijke Coronatijd is dat helaas niet mogelijk.

Daarom laten wij u het volgende weten:

• De dienst begint om 10.00 uur. Komt u tijdig naar de kerk want als wij aan onze limiet van aantal kerkgangers zijn moeten wij u misschien weer naar huis laten terug gaan.
  • Houdt u aan de RIVM regels en gebruik een mondkapje op het moment dat u nog door de kerk loopt. Zodra u bent gaan zitten kan het mondkapje weer af.
  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zonder problemen mee komen naar de dienst.
  • U krijgt een kaarsje aangereikt dat in de dienst voor u aangestoken wordt, we blijven dus met het brandende kaarsje op onze plaats zitten.

Wij hopen dat we op deze manier een fijne en gedenkwaardige zondag mogen gaan beleven.

Bericht voorzitter kerkenraad Bericht voorzitter kerkenraad
Van uw voorzitter.
Gisterenavond heeft het kabinet besloten dat er toch verscherpte maatregelen komen. Als kerkenraad hebben wij overleg gehad met elkaar en uiteindelijk besloten om de komende 2 zondagen geen Eredienst te houden. We willen als Kerk onze verantwoordelijkheid nemen om zo min mogelijk reisbewegingen te maken en zoveel mogelijk de sociale contacten te mijden.
18 november wordt er weer een persconferentie gehouden en wordt bekend of deze maatregelen succesvol zijn geweest.
We gaan er vanuit  dat we op zondag 22 november de laatste zondag van het kerkelijk jaar kunnen vieren.
Dit bericht zal op de website komen en komt u iemand tegen die geen nieuwsbrief krijgt zeg het dan voort.
Ik hoop u allen gezond en wel weer tegen te komen op zondag 22 november.
Met vriendelijke groet
Bertie van der Ben, voorzitter

Vorming en Toerusting Vorming en Toerusting
LET OP: Vanwege Corona maatregelen gaat de bijeenkomst ‘De ladder van de kloosterlingen’ die gepland staat voor 3 november 2020 in het Zonnelied te Venray NIET DOOR!

Koffiedrinken Koffiedrinken
Vanwege strengere Corona maatregelen kan er momenteel na de dienst geen koffie worden gedronken.

Kinderoppas vervallen Kinderoppas vervallen
Na overleg met leden van de kerkenraad is er besloten om, in ieder geval voorlopig, geen oppasdiensten meer aan te bieden in de kerk. Dit vanwege de Corona maatregelen.

Nieuwsbrief nr 21 25-09-2020 Nieuwsbrief nr 21 25-09-2020

Hierbij  nieuwsbrief 21, zoals aangekondigd halverwege de twee maanden van het gemeentenieuws.

Wat is er zoal te lezen deze keer:

1. Van uw voorzitter;
  2. Gevraagd: vrijwilligers voor de bloemengroep;
  3. Van de diaconie;
  4. Gemeentenieuws en/of nieuwsbrief

Veel leesplezier!

Het gemeentenieuws voor november/december zal voor 1 november bij u in de brievenbus komen!

vriendelijke groet

Tiny Kengen

Coronavirus Coronavirus
Het Moderamen heeft, in navolging op het advies van de Protestantse Kerk Nederland, besloten om, ten gevolge van de coronavirus, tijdens de kerkdiensten voorlopig het volgende te doen:

• Bij binnenkomst wordt gevraagd geen handen meer te schudden;
  • Aan het begin en na afloop van de dienst zal de ambtsdrager geen hand meer geven aan de voorganger;
  • Na afloop van de dienst zal de voorganger geen hand meer geven aan de gemeenteleden;

Speciale maatregelen bij de viering van de Maaltijd van de Heer:

• Er worden geen handen meer geschud bij de Vredewens;
  • Iedereen die deelneemt aan de Maaltijd van de Heer wordt het brood of ouwel met behulp van een tangetje aangeboden door de voorganger.
  • De wijn en het druivensap worden in kleine bekertjes aangeboden.

Wij hopen hiermee het risico van besmetting tot het minimum te beperken.

Mocht hierover vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de voorzitter van de kerkenraad:

Mevr. Bertie van der Ben
voorzitterkerkenraad@pkn-venray.nl